vincentenjeannette.reismee.nl

Nieuw Zeeland here we are!

We zijn alweer een paar dagen in Auckland, tijd voor ons eerste berichtje.

Na een voorspoedige reis van 37 uur komen we 5 minuten te laat om ons, post restante verzonden, pakket op te halen. Zaterdag en zondag zijn ze dicht dus het wordt maandag voordat we het pakket op kunnen halen. We fietsen naar ons backpackershostel; Verandahs in Auckland. Leuk hostel met goede voorzieningen.

We besluiten om zelf te koken. We hebben met de andere gasten een grote keuken, huiskamer en tuin tot onze beschikking. Het lijkt ons wel lekker om, na een paar dagen alleen maar vliegtuigmaaltijden, weer een goede maaltijd binnen te krijgen. We gaan naar de dichst bij zijnde supermarkt om inkopen te doen. Als we weer buiten komen staan een man en vrouw bij onze fietsen te kijken. De man heet David, is zelf een fervent fietser, en heeft ook een website ( cycletour.org.nz ) met allerlei informatie over fietsen in Nieuw Zeeland. Hij geeft ons nog een paar tips en nodigt ons uit om hem vooral te mailen als we tips nodig hebben of als we vragen hebben. Een erg vriendelijke ontvangst.

De fietsen hebben de reis redelijk goed doorstaan. Helaas wel bij allebei de houder voor de stuurtas afgebroken. In reis verhalen lezen we van andere reizigers die geen nieuwe konden kopen hier. We vinden op internet een shop die in ieder geval Ortlieb verkoopt. Daarvoor fietsen we naar een bikeshop zo'n 10 km verderop. Gelukkig heeft hij nog net twee van deze houders op voorraad. Hij geeft ons ongevraagd 25 procent korting. Meteen een verhaal erbij van twee Zwitsers die hier gisteren waren met een verbogen fiets van de vliegreis. Dan mogen wij nog gelukkig zijn met alleen de stuurhouders :-). Ook hij heeft een medewerker die fietst en ons informatie geeft over de best te volgen route. We zijn blij met de goede informatie.

Onze eerste dagen gebruiken we verder vooral voor het inkopen van allerlei kleine spulletjes die we niet van thuis hebben mee genomen. We lopen door de winkelstraat van Auckland, Queenstreet. Leuk shoppen bij een temperatuur van 23 graden. 

Vandaag het havengebied verkend. We zijn de sunlotion vergeten en blijven daarom niet al te lang in de zon. De ozonlaag is boven Nieuw Zeeland op zijn dunst. Verbranden gaat hier razendsnel.

Morgen wordt onze eerste fietsdag. Eerst nog even onze kampeerspullen ophalen bij het postkantoor. We hadden de spullen vooruit gestuurd omdat we anders teveel overgewicht zouden hebben met onze fietsen erbij. Vanaf 06.30 uur kunnen we er al terecht. Misschien doen we dat wel. Vanwege de jetlag vallen we 's avonds om 9 uur om van de slaap en zijn we 's morgens tussen 4 en 5 alweer klaar wakker.

We fietsen eerst richting het noorden, naar de Bay of Islands. We hebben hiervoor een route die zoveel mogelijk over kleinere wegen voert, in totaal iets meer dan 300 km fietsen. Als alles volgens plan verloopt fietsen we morgen daar de eerste 60 km van.  Een mooie afstand om onze fietsreis mee te starten. De gps zal ons de weg wijzen. In Helensville kunnen we dan meteen de eerste camping proberen.

Nieuw Zeeland bevalt ons tot nu toe erg goed. De mensen zijn behulpzaam en heel erg vriendelijk. Wat opvalt is dat het hier al helemaal kerstsfeer is, compleet met bomen, verlichting en kerstmuziek. Best raar als je de hele dag in de zon in je korte broek rondloopt.

Groeten, Jeannette & Vincent

Reacties

Reacties

Marja en Huub vd Linden

Nou zo te horen of tegel te lezen, gaat het jullie de eerste dagen al super goed af.
Jullie hebben elkaar de fietsen en mooi weer wat wil je nog meer, geniet van jullie mooie reis en tot het volgende bericht.

Groetjes Huub en Marja

Grt

Leuk om zo een beetje met jullie mee te reizen.
Have fun! Groetjes Petra

Els

Hoi erg leuk om te lezen en gaat jullie goed af de eerste daagjes. heel veel plezier en fiets en geniet ze.
Gr Els

Ine

Gelukkig is de reis goed verlopen.
Super om te lezen dat jullie het zo naar jullie zin hebben.
Alleen maar genieten dus.

Ellen

Fijn om zo te beginnen aan een voor jullie al onvergetelijke reis. Veel plezier. Gr Ellen

annemartine11@hotmail.com

We waren benieuwd naar jullie eerste berichten. Leuk om te lezen, temperatuur klinkt aantrekkelijk. Is 23 C lekker om te fietsen of is het te warm? geniet van de eerste tocht groetjes AM

Ad & Diny

Fijne vakantie, geniet er van!!

Annika

Geniet van jullie tijd in Nieuw Zeeland en succes met de afstanden die jullie per fiets gaan afleggen.

Anja

Leuk om te lezen veel plezier,

Maria

Een leuk verhaal lekker te lezen
Heerlijk temperatuurtje geniet er maar van
Verder veel succes met het fietsen en fotograveren

Wilhelmien

Leuk om te lezen, succes morgen met je eerste fietstocht in Nieuw Zeeland.

Jaqueline

Jeetje, 23 graden bij de kerstboom....., ben nu al jaloers.... Nu de volgende verslagen nog.. ;) Have fun jullie daar!!

ginoberdine

Fijn om jullie op deze manier te kunnen volgen, het gaat jullie goed zo te lezen.
Geniet ervan samen en maak er een mooie reis van....

Rianne

Leuk te lezen dat jullie en de fietsen heelhuids aangekomen zijn aan het andere eind van de wereld. Op naar een White Cristmas bij 23 graden. Ben benieuwd naar een kerstfeest in de zon.
Have fun!!!

Corlanda

Fijn te weten dat jullie er zijn, geniet er lekker van en ik ga jullie volgen.

Veel plezier!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!